- Negatif alan oluşturun. (Negatif alan sanatta -fotoğraf, resim, heykel vb.- konu etrafındaki veya konular arasındaki alan ya da boşluktur. Konunun kendisi ve yardımcı unsurlar pozitif alanı temsil eder). Yemeği tabağa bolluk hissi yaratacak, fakat sıkışık bir görüntü oluşturmayacak şekilde yerleştirin. Yemeği ortalayarak veya kenardan uzaklaştırarak çevresinde geniş bir bordür oluşturun.
- Tekdüzelikten kaçının. Yemeği tabağa farklı yüksekliklerde yerleştirin. Fakat öbek şeklinde istifleyeceğiniz yemeklerin yıkılmadan durması konusunda dikkatli olun. Pirinç ve diğer tahılların dağılmadan, öbek halinde durabilmesi için kalıp kullanın.
23 Ekim 2014 Perşembe
Tabağı daha güzel göstermenin 8 yolu
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)