20 Şubat 2015 Cuma

Pratik Mantı

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet yufka
  • 4 – 5 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Soğanı küçük küçük doğrayın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın ve erimeye bırakın. Tereyağı eriyince soğanları ilave edip kavurun. Daha sonra kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymayı tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Küçük bir sos tenceresinde 1 yemek kaşığı kadar tereyağını eritin. Üzerine biber salçasını ekleyin ve kavurun. Sosun kıvam alması için biraz sıcak su ekleyin. 2 kat yufkayı genişçe yayın. Üzerine kavurduğunuz kıymayı dökün. Ardından yufkaları ortadan ikiye kesin ve kenarlarını katlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Rulo şeklinde sardığınız yufkaları 180 derecelik fırında 15 – 20 dakika pişirin. Yufkalar pişince ince ince dilimleyin ve servis tabağına alın. Üzerine önce yoğurdu dökün, sonra da tereyağlı ve salçalı sosu dökün. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.