18 Şubat 2015 Çarşamba

Hasanpaşa Köfte

Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 400 gram kıyma
  • 1 su bardağı süt
  • 3-4 adet patates
  • 2 – 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 12 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Kuru soğanları rendeleyin. Sarımsakları da rendeleyin. Üzerine kıymayı ekleyin ve yoğurun. Galeta ununu da ekleyin. Daha sonra pul biber, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte harcından iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve çanak şeklinde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın ve ısıtın. Yağlar yeteri kadar ısınınca, üzerine rendelediğiniz patatesleri ekleyin, ardından sütü ekleyin ve ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  • Salçayı geniş bir kâsede ılık su ile inceltin.
  • Hazırladığınız salçalı suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Patatesli karışımı da köftelerin ortasına yerleştirin. Son olarak patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Hasanpaşa köftesini, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında ortalama 20 dakika pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin.