24 Nisan 2014 Perşembe

Endonezya Böreği


Malzemeler :
  • 1 kg yufka
  • 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • 2 adet doğranmış biber
  • 100 gr ince doğranmış lahana
  • 300 gr doğranmış mantar
  • 300 gr doğranmış tavuk göğüsü
  • 200 gr karides
  • 5 gr köri
  • 30 ml ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam zencefil tozu
  • Bir tutam karabiber
  • 50 ml ayçiçek yağı (kızartmak için)
Yapılışı :

Öncelikle tencerimize 30 ml yağımızı koyup, ısıttıktan sonra sırasıyla tavuğumuzu, havucumuzu, biberimizi, lahanamızı, katıp soteliyoruz. Daha sonra fazla pişip küçülmemesi açısından karidesimizi en son ilave ediyoruz. Ardından baharatları atıp soteleme işini bitirip, malzemeleri soğutmak için bir tepsiye yayıyoruz. Tüm malzemeleri sırasıyla ocakta kavurup, sote ettikten sonra yufkayı 20 cm çapındaki yuvarlak bir tabak yardımı ile daire şeklinde kesip, artan yufkaları malzemenin altına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine 2 yemek kaşığı hazırladığımız içten koyuyoruz. Güzelce sarıyoruz. Bütün yufkaları sardıktan sonra arzunuza göre çok az bir yağda teflon tavada veya fırında kızartabilirsiniz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.