24 Nisan 2014 Perşembe

Pappardella


Malzemeler :

Makarna Hamuru :
  • 350 gr Un
  • 30 gr İrmik
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 15 ml zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
  • 5 gr tuz
Makarna Sosu :
  • 1 adet Patlıcan
  • 300 gr Tavuk filetosu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil soğan
  • 30 ml zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 30 gr Parmesan peyniri
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 tutam tuz
Yapılışı :

Öncelikle makarna hamurumuzu yapmak için; karıştırılmış olan irmik ve unumuzun ortasını açarak malzemelerin hepsini koyup karıştırıyoruz. Karışımı hamur haline getiriyoruz. Hamurumuzu dinlendirmek için 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. Hamurumuzu 4 eşit parçaya bölerek, merdane yardımıyla yeterince incelikte (mantı inceliğinde) açıyoruz. Ardından açılan hamurları rulet yardımıyla 12 x1,5 cm şeritler halinde kesiyoruz.

Haşlama suyuna bir miktar tuz, bir miktar zeytinyağını ilave ederek makarnamızı haşlanmak üzere suya atıyoruz. 6 - 8 dakika kadar makarnayı haşlıyoruz, bizde bu arada sosumuzu hazırlıyoruz. Tavamıza zeytinyağımızı ve ince doğranmış sarımsağı koyarak, hafif kızarıncaya kadar soteliyoruz. Tavaya daha sonra ince şeritler halinde doğranmış tavuğumuzu ilave ediyoruz. Tavuklar sotelendikten sonra doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Domateslerden sonra patlıcanı (önceden ince şeritler halinde kesilerek, teflon tavada yağsız olarak kızarttığımız patlıcanları) ilave ediyoruz. Daha sonra tavamıza ince olarak doğranmış yeşil soğanları ve taze kekiği de ekliyoruz. Haşladığımız makarnamızı sosumuzla karıştırarak servis tabağına alıyoruz ve üzerine rendelenmiş olan parmesan peynirini dökerek afiyetle yiyoruz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.