Malzemeler :
Yapılışı :
- Zeytin yağının bir miktarını derince bir tencereye koyun, kıyılmış soğanı ekleyip kavuruyoruz.
- Pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurarak karıştırıyoruz.
- Şarabı ilave ediyoruz.
- 1 bardak sıcak sebze suyu ekleyerek, devamlı karıştırıyoruz.
- Başka bir kapta mantarları sarımsakla soteleyerek, pirincin içine ilave ediyoruz.
- Suyu azar azar ilave ederek kısık ateşte pirinçleri karıştırırken, tahta kaşık kulanın ki pirinçlerin kırılmasını önlesin. Bu işlemi sebze suyu bitene dek tekrarlıyoruz.
- Sonra kenara alıp önce zeytinyağını ilave ediyoruz. Arzunuza göre tereyağını ilave edip karıştırıyoruz.
- Son aşama parmesan peynirini ilave ederek, bir kase yardımıyla risottoyu pazının içine sarıyoruz ve 3 dakika dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.