24 Nisan 2014 Perşembe

Pazı Yaprağında Mantarlı Risotto


Malzemeler :
  • 100 gr Arborio pirinci
  • ½ küçük boy soğan
  • 50 gr Porcini mantar
  • 250 ml sebze suyu
  • ½ tatlı kaşığı tereyağı
  • ½ fincan beyaz şarap
  • 15 gr parmesan peyniri
  • 30 ml zeytin yağı
  • ½ diş sarımsak
  • 4 adet pazı yaprağı
Yapılışı :
  1. Zeytin yağının bir miktarını derince bir tencereye koyun, kıyılmış soğanı ekleyip kavuruyoruz.
  2. Pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurarak karıştırıyoruz.
  3. Şarabı ilave ediyoruz.
  4. 1 bardak sıcak sebze suyu ekleyerek, devamlı karıştırıyoruz.
  5. Başka bir kapta mantarları sarımsakla soteleyerek, pirincin içine ilave ediyoruz.
  6. Suyu azar azar ilave ederek kısık ateşte pirinçleri karıştırırken, tahta kaşık kulanın ki pirinçlerin kırılmasını önlesin. Bu işlemi sebze suyu bitene dek tekrarlıyoruz.
  7. Sonra kenara alıp önce zeytinyağını ilave ediyoruz. Arzunuza göre tereyağını ilave edip karıştırıyoruz.
  8. Son aşama parmesan peynirini ilave ederek, bir kase yardımıyla risottoyu pazının içine sarıyoruz ve 3 dakika dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.