24 Nisan 2014 Perşembe

Mineraller

Kalsiyum
Kestane peynir, yeşillikler, nohut, yoğurt sardalye, süt.

Krom
Patates, yeşil biber, elma, yabanhavucu, muz, ıspanak, havuç, tam buğday ekmeği, buğday tohumu.

Bakır
Kuru yemişler, bezelye, fasulye, tahıldan yapılmış kahvaltılık gevrekler, esmer pirinç, ayçiçeği çekirdeği, nohut, kurutulmuş ananas, susam.

İyot
Balık, deniz otu.

Magnezyum
Kestane, kuru yemişler, kaju, ayçiçeği çekirdeği, susam fındık ezmesi soya bazlı protein, soya fasulyesi, ıspanak, muz, esmer pirinç, buğday kepeği.

Manganez
Meyve ve sebzelerin büyük çoğunluğu, kuru yemişler, esmer pirinç, tam buğday unlu makarna, çam fıstığı böğürtlen muz, kıvırcık lahana, tatlı patates buğday kepeği.

Fosfor
Esmer pirinç, tempeh, tahini pasta, bezelye fasulye, mercimek kuru yemiş, tohumlar, tofu, tatlı patates, Brüksel lahanası, çavdar unu, taze yeşillikler.

Potasyum
Muz, avokado, patates, tatlı patates, taze ve kurutulmuş meyveler, kuru yemişler ıspanak, kabak, Brüksel lahanası, taze yeşillikler, pazı kuru fasulye, soya fasulyesi, tam buğday ekmeği.

Selenyum
Kestane, mercimek, tam buğday unu, ayçiçeği çekirdeği, barbunya, soya fasulyesi, ceviz kuru kayısı ve şeftali, kereviz, ton balığı, beyaz etli balık, sardalye.

Sodyum
Zeytin asma yaprağı, çavdar ekmeği, pazı, ıspanak, çam fıstığı, kereviz.

Çinko
Mercimek, bezelye, kurutulmuş deniz otu, tohomlar, çam fıstığı, tam buğday ekmeği, buğday tohumu, cevizi, kaju, nohut.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.