24 Nisan 2014 Perşembe

Rezene Yatağında Rakılı Balık Poche


Malzemeler
  • 1 adet levrek
  • 1 adet rezene
  • 1 avuç maydanoz yaprağı
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı rakı
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 adet misket limonu
Yapılışı

Bıçağınız yardımıyla balığın üzerinde derin olmayan ince kesikler atın. Rezenenin kök kısmını ikiye bölün ve ince ince dilimleyin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve doğradığınız rezeneleri balığı üzerine yatırabileceğiniz şekilde yerleştirin. Rezenelerin yapraksız yeşil tarafını da ince parçalara kesin.

Balığınızı tepsideki rezenelerin üzerine yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpin. Rezenenin doğradığınız yeşil parçalarını da üstüne ve etrafına serpiştirin. Maydanoz yapraklarını kabaca doğrayıp balığın karnının içine yerleştirin. Limonu dilimleyin ve balığın üzerine yerleştirin. Üzerine rakıyı ekleyin. Zeytinyağını da ekledikten sonra yağlı kağıdı balığı içinde hapsedecek şekilde büzerek kapatın. 

Önceden 200 C ye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra yağlı kağıdı açın ve üzerine lime kabuğu rendeleyin ve zeytinyağı gezdirin. Birkaç taze rezene yaprağı da serpiştirip servis edin.