14 Şubat 2015 Cumartesi

Yufkadan Köfte Tarifi

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon

Hazırlanışı

  • Soğanı geniş bir kâseye rendeleyin veya küçük küçük doğrayın. Üzerine kıymayı ekleyip yoğurun. Galeta ununu da ekleyip biraz daha yoğurun. Daha sonra kimyon, karabiber, tuz ve 1 adet yumurtayı da ekleyip yoğurmaya devam edin. Köftenin kıvamını tutturabilmek için ara ara galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Yufkaları tezgâhın üzerine serin ve ikiye katlayın. Yufkanın üzerine köfte harcını dökün ve elinizle yayın. Kıymanın üzerine de garnitürü dökün. Yufkanın kenarlarını katlayın ve rulo şeklinde sarın. Yufkadan köfteyi yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Kalan yumurtayı bir kâsenin içerisine kırın ve çırpın. Yumurtayı yufkadan köftelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Yufkadan köfteyi sıcak olarak servis edin.