8 Mayıs 2014 Perşembe
Tirit
Malzemeler
Kıymalı harç için
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 adet tatlı sivri biber
- 100 gram az yağlı dana kıyma
- 10 adet minik armut veya cherry domates (sarı ve kırmızı)
- 1 ölçü su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tarçın
- 1 tutam pul biber
- 1 su bardağı et suyu
Ekmeği hazırlamak için
- 1 adet bayat somun ekmeği
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Sos için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yaprak reyhan
- 1 yemek kaşığı çemen kreması veya çemen
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı et suyu
Yoğurt sos için
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı et suyu
- 1 çay kaşığı çemen kreması veya çemen
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)