8 Mayıs 2014 Perşembe

Heston Blumenthal'den Biftek Hakkında İpuçları


Tirit

Malzemeler

Kıymalı harç için

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet tatlı sivri biber
  • 100 gram az yağlı dana kıyma
  • 10 adet minik armut veya cherry domates (sarı ve kırmızı)
  • 1 ölçü su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam pul biber
  • 1 su bardağı et suyu

Ekmeği hazırlamak için

  • 1 adet bayat somun ekmeği
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yaprak reyhan
  • 1 yemek kaşığı çemen kreması veya çemen
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı et suyu

Yoğurt sos için

  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı et suyu
  • 1 çay kaşığı çemen kreması veya çemen