Denizlerimizde çıkan deniz ürünleri ve balıklar bütün yıl boyunca yense de, bazı aylarda bazı ürünler daha lezzetli oluyor. Aşağıdaki takvim, hangi aylarda, hangi deniz ürünlerini tüketmemiz gerektiği konusunda yol gösteriyor.
OCAK:
Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Ancak lüfere eylülden bu yana fazla rağbet gösterildiği ve bol tüketildiği için eski lezzeti bulamayabilirsiniz. Hamsi tam yağlı durumundadır. Çinekop ve kofana bollaşır. Tekir, kırlangıç ve dil bol avlanır. Midye mevsimi başlamıştır.
ŞUBAT:
Kalkan mevsimi başlar ve mayıs sonuna kadar devam eder. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar. Gümüş ve tekir bol çıkar. Şubat sonuna kadar devam eder.
MART:
Levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır.