Malzemeler
- 1 kg uzun patlıcan
- 1/2 kg yağsız et
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Etler kaz başı iriliğinde doğranarak haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyularak boylamasına yaklaşık yarım cm kalınlığında kesilir ve sıvı yağda kızartılır. Haşlanan etler tereyağında kavrulur. Tabanı düz bir tencerenin dibine önce etler konur. Üzerine kızartılmış patlıcanlar yaprak şeklinde dizilir. İçine karabiber ve tuz eklenmiş pirinç yerleştirilir. Patlıcanların açıkta kalan kısmı pirincin üzerine doğru kapatılır. Hafif ateşte pirinçler lapa olmayacak biçimde pişirilir. Piştikten sonra bir tepsi üzerine, tencere ters çevrilerek sıcak servis yapılır.