14 Ocak 2015 Çarşamba

Arap Kebabı


Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet kırmızı taze biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Soğan ve biberler ince doğranır. Kıyma, suyu çekilinceye kadar pişirilir ve içine tereyağı eklenerek kavrulur. Doğranan soğan ve biber de içine karıştırılır. Domateslerin kabukları soyulur ve ince doğranır. Kıymaya domates ve salça eklenir, üzerine tuz serpilir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ocaktan indirmeye yakın üzerine karabiber serpilir. İnce doğranan maydanozlar yemeğin üzerine serpilerek sıcak servis yapılır.