Dünyada 1.000’den fazla peynir çeşidi vardır. Elde somut bir tarihsel kanıt olmamakla birlikte peynirin ilk kez bundan yaklaşık 8.000 yıl önce Mezopotamya veya İndus vadisinde çobanlar tarafından üretildiği sanılmaktadır.
23 Nisan 2014 Çarşamba
Peynirler ve Peynir Çeşitleri
Peynir, çok büyük bir çeşitlilikteki aroma, tat, yapı ve şekle sahip bir grup fermente süt ürünü için kullanılan genel addır.
Hijyen
Hijyen, aynı ortamın sağlığa zarar verecek mikroorganizmalardan arınmış olması demektir. Hijyeni sağlamak için araç ve gereç üzerinde bulunan sağlığa zararlı mikroorganizmaların güvenli bir düzeye düşürülmesini sağlamak üzere gereken ısı ya da kimyasal madde kullanılması gerekir. Böylelikle araç ve gereçlerimiz sanitasyon işlemine maruz kalmış olur. Bu işlem duvarların, tavanın ve döşemelerin temizliğini, uygun havalandırma ve aydınlatmanın sağlanmasını, çöplerin dökülmesinde kullanılan araç ve gereçlerin ve bulaşıkların yıkanmasını kapsar.
Ölçüler
200 CC. | 90 CC. | ||
Su Bardağı | Kahve Fincanı | Çorba Kaşığı | |
Arpacık Şehriye | 150 gr. | 50 gr. | 15 gr. |
Buğday Nişastası | 110 gr. | 35 gr. | 10 gr. |
Bulgur Köftelik | 135 gr. | 55 gr. | 15 gr. |
Bulgur Pilavlık | 150 gr. | 60 gr. | 18 gr. |
İrmik | 160 gr. | 60 gr. | 20 gr. |
Kahve | 180 gr. | 70 gr. | 7 gr. |
Kakao | 270 gr. | 30 gr. | 12 gr. |
Kırmızı Mercimek | 180 gr. | 60 gr. | 15 gr. |
Kuru Bakla | 135 gr. | 50 gr. | 20 gr. |
Kuru Fasulye | 160 gr. | 55 gr. | 20 gr. |
Kuru Barbunya | 150 gr. | 50 gr. | 15 gr. |
Nohut | 160 gr. | 60 gr. | 22 gr. |
Pirinç | 160 gr. | 60 gr. | 20 gr. |
Salça | 200 gr. | 55 gr. | 40 gr. |
Sirke | 120 gr. | 60 gr. | 6 gr. |
Sıvıyağ | 160 gr. | 55 gr. | 20 gr. |
Su | 180 gr. | 70 gr. | 7 gr. |
Süt | 180 gr. | 70 gr. | 7 gr. |
Tel Şehriye | 150 gr. | 60 gr. | 20 gr. |
Tereyağı | 260 gr. | 60 gr. | 30 gr. |
Tuz | 220 gr. | 90 gr. | 12 gr. |
Toz Şeker | 180 gr. | 60 gr. | 45 gr. |
Un | 112 gr. | 35 gr. | 10 gr. |
Yeşil Mercimek | 180 gr. | 60 gr. | 15 gr. |
Pudra Şekeri | 110 gr. | 35 gr. | 13 gr. |
Su bardağı 200 CC ve Çorba Kaşığı ölçüleri silmedir. |
http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.
Reyhan ve Cevizli Tarhana Çorbası
Malzemeler :
- 1 Su Bardağı Tarhana
- 8 Su Bardağı Su
- ½ Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
- 2 Yemek Kaşığı Reyhan (Kurutulmuş)
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Porçini Mantarlı Kereviz Çorbası
Malzemeler :
- 1 adet Soğan
- 2 adet Kereviz
- 2 adet Patates
- 1 diş Sarımsak
- 4 çorba kaşığı Sıvıyağ
- 100 gr Porçini mantar
- 10 su bardağı Su
- Tuz
- Karabiber
Brokoli Çorbası
Malzemeler :
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 paket brokoli
- 1 adet kereviz
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yeterince tuz
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Yeterince su
Minestrone Çorbası
Malzemeler :
- 200 gr. Karnabahar
- 50 gr. Bezelye
- 100 gr. Brokoli
- 2 Tane Havuç
- 1 Tane Kabak
- 1 Tane Kereviz
- 3 Tane Pırasa
- 150 gr. Ispanak
- 1 Tane Biber
- 100 gr. T.Fasulye
- 1 Tane Patates
- 100 ml. S.Zeytinyağı
- 2 Tane Taze Kekik
- 2 Yemek Kaşığı Un
- Tuz
- Karabiber
Mantarlı Cappuccino Çorbası
Malzemeler :
- 1 Adet Soğan
- 200 gr. Kültür Mantarı (doğranmış)
- 200 gr. Porcini Mantarı (doğranmış)
- 200 gr. Krema
- 500 gr. Süt
- 30 gr. Un
Gaspacho - İspanyol ve İtalyanların Soğuk Çorbası
Malzemeler :
- 3 adet orta boy olgun domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 100 ml zeytin yağı
- 10 gr fesleğen
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tabasko
- 5 gr Frenk soğanı(2 yaprak)
- 50 ml su
- ¼ bağ maydonoz
- ½ diş sarımsak
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
Sezar Salata
Malzemeler :
- 1 Adet Marul
- 200 gr Parmesan Peyniri
- ¼ Tost Ekmeği
- 1 Paket Çeri Domates
- 1 Adet Ançuvez
- 40 gr Kapari
- 20 gr Hardal
- 700 gr Mayonez
- 1 Diş Sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Enginarlı Mozzarella Salatası (8 Kişilik)
Malzemeler :
- 8 Adet Taze Enginar
- 4 Bağ roka
- 10 Adet taze soğan
- 16 Adet kurutumuş domates
- 4 Adet kırmızı közlenmiş biber
- 2 Paket suda mozzarella
- 5 Diş sarımsak
- 1 Bağ semizotu
- 4 Yemek k.z.yağı
- 1 Adet Limon
- Tuz Biber
- 1 Çorba kaşığı kavrumuş susam
Mozzarella Peynirli Roka Salatası
Malzemeler :
- 75 gr Roka
- 40 gr Kokteyl Domates
- 50 gr Elma Yeşil
- 60 gr Konserve Biber
- 80 gr Mozzerella Suda
- 40 gr Nar Ekşi Sos
- 40 gr Havuç
- 20 gr Zeytinyağlı Limon Sos
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)