23 Nisan 2014 Çarşamba

Reyhan ve Cevizli Tarhana Çorbası


Malzemeler :
  • 1 Su Bardağı Tarhana
  • 8 Su Bardağı Su
  • ½ Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
  • 2 Yemek Kaşığı Reyhan (Kurutulmuş)
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı :


Toz halindeki tarhanayı su ile karıştırarak kaynatıyoruz. Başka bir yerde tereyağını eriterek, cevizi soteliyoruz. Ardından içine reyhanı atıp bu sosu kaynatmış olduğumuz çorbaya ilave ediyoruz. Daha sonra tuzunu ve karabiberini atıp tatlandırdıktan sonra servis ediyoruz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.