23 Nisan 2014 Çarşamba

Enginarlı Mozzarella Salatası (8 Kişilik)


Malzemeler :
  • 8 Adet Taze Enginar
  • 4 Bağ roka
  • 10 Adet taze soğan
  • 16 Adet kurutumuş domates
  • 4 Adet kırmızı közlenmiş biber
  • 2 Paket suda mozzarella
  • 5 Diş sarımsak
  • 1 Bağ semizotu
  • 4 Yemek k.z.yağı
  • 1 Adet Limon
  • Tuz Biber
  • 1 Çorba kaşığı kavrumuş susam
Yapılışı :
  • Taze enginarı z.yağı, tuz, biber, taze kekik ve limon suyu ile marine ediniz.
  • 220 derecelik fırında yarım saat pişirip.
  • Enginarların göbeğine dilimlenmiş mozzarella peynirini koyup 10–15 dakika daha fırınlayınız.
  • Temizlenmiş roka yapraklarını ve semizotunu salata tabağımıza dizerek yerleştirelim.
  • Közlenmiş biberlerimizi dövülmüş sarımsak ile z.yağında karıştıralım ve fırından çıkan enginarların üzerine koyup enginarların Sıçaklığı ile ısınsın.
  • Hazırlanan yeşilliklerin üzerine enginarları koyup yeşil soğan ve kurutulmuş domateslerimiz ilave edip üzerine kavrulmuş susamları serpiştirip servis edelim.
CAPER DRESSING (Kapari çiçeği sosu)
  • 2 Yemek kaşığı kapari çiçeği
  • 2 Kahve fincanı z.yağı
  • 2 Yemek kaşığı balsamik sirkesi
  • 3–4 diş sarısak
  • Tuz biber
Yapılışı :

Kapari ve sarımsağı az z.yağı ile çekip ezildikten sonra diğer malzemeleri ekleyiniz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.