Malzemeler :
- 8 Adet Taze Enginar
- 4 Bağ roka
- 10 Adet taze soğan
- 16 Adet kurutumuş domates
- 4 Adet kırmızı közlenmiş biber
- 2 Paket suda mozzarella
- 5 Diş sarımsak
- 1 Bağ semizotu
- 4 Yemek k.z.yağı
- 1 Adet Limon
- Tuz Biber
- 1 Çorba kaşığı kavrumuş susam
- Taze enginarı z.yağı, tuz, biber, taze kekik ve limon suyu ile marine ediniz.
- 220 derecelik fırında yarım saat pişirip.
- Enginarların göbeğine dilimlenmiş mozzarella peynirini koyup 10–15 dakika daha fırınlayınız.
- Temizlenmiş roka yapraklarını ve semizotunu salata tabağımıza dizerek yerleştirelim.
- Közlenmiş biberlerimizi dövülmüş sarımsak ile z.yağında karıştıralım ve fırından çıkan enginarların üzerine koyup enginarların Sıçaklığı ile ısınsın.
- Hazırlanan yeşilliklerin üzerine enginarları koyup yeşil soğan ve kurutulmuş domateslerimiz ilave edip üzerine kavrulmuş susamları serpiştirip servis edelim.
- 2 Yemek kaşığı kapari çiçeği
- 2 Kahve fincanı z.yağı
- 2 Yemek kaşığı balsamik sirkesi
- 3–4 diş sarısak
- Tuz biber
Kapari ve sarımsağı az z.yağı ile çekip ezildikten sonra diğer malzemeleri ekleyiniz.
http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.