23 Nisan 2014 Çarşamba

Gaspacho - İspanyol ve İtalyanların Soğuk Çorbası


Malzemeler :
  • 3 adet orta boy olgun domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 100 ml zeytin yağı
  • 10 gr fesleğen
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tabasko
  • 5 gr Frenk soğanı(2 yaprak)
  • 50 ml su
  • ¼ bağ maydonoz
  • ½ diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
Yapılışı :
Kabukları soyulmuş domatesleri, salatalığı, biberleri, maydonozu, sarımsağı, fesleğeni, zeytin yağını, limon suyunu, frenk soğanını, tabaskoyu ve suyumuzu blendıra koyup çekiyoruz. Tuz ve karabiberini attıktan sonra çorbamız servise hazır hale geliyor.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.