24 Nisan 2014 Perşembe

Zeytinli Ekmek


Malzemeler :
  • 400 gr. un
  • 15 ml. Zeytin yağı
  • 3 gr. Tuz
  • 20 gr yaş maya
  • 75 gr. Dilim zeytin
  • 1 diş kıyılmış sarımsak
  • 200 ml ılık su
Yapılışı :

Bir kaba unumuzu koyup içine zeytin yağımızı, tuzumuzu, sarımsağımızı ve dilim zeytinleri atıyoruz. Ilık suyumuz içinde erittiğimiz mayamızı unumuzun içine ilave ediyoruz. Ve yoğuruyoruz. İyi bir yoğurduktan sonra hamurumuzun üzerine nemli bir bez serip 20 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurumuzu parçalara bölüyoruz (bu arzunuza göre ister,4 parçaya ister 8 parçaya bölün) bu parçalara elimizle şekil vererek yağladığımız tepsiye diziyoruz. Hamurların Üzerine bıçakla çizik atıyoruz ardından nemli bir bez koyarak 30 dakika daha mayalansın diye dinlendiriyoruz. Daha sonra 180C’lik fırında 20 dakika, adından 150C’lik fırında 15 dakika pişiriyoruz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.