24 Nisan 2014 Perşembe

Karides ve Kayısılı Erişte


Malzemeler :
  • 2 Su Bardağı Kavrulmuş Erişte
  • 200 gr Karides
  • 1 Su Bardağı Kuru Kayısı
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı :

Erişteyi tuzlu suda haşladıktan sonra kenara alıyoruz. Karidesleri temizleyip, ikiye bölerek tereyağında soteliyoruz. Ardından içine ince ince doğradığımız kayısıları ilave ediyoruz. Daha sonra içine haşladığımız erişteyi, tuz ve karabiberi ilave edip, ağzını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra servis ediyoruz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.