24 Nisan 2014 Perşembe

Tuzlu Kuru Pasta


Malzemeler :
  • 1000 gr Un
  • 50 gr Şeker
  • 25 gr Tuz
  • 20 gr Maya Yaş
  • 3 Adet Yumurta
  • 400 gr Yağ Alba
  • 200 gr Yağ Biskin
  • 25 gr Mahlep
  • Susam
  • Mavi Haşhaş
  • Beyaz Haşhaş
  • Çörekotu
  • Yumurta Sarısı
Yapılışı :

Bütün malzeme mikserde kıvama gelinceye kadar yoğurulur. Tezgahta istenilen inceliğe gelene kadar merdane ile açılır, kopat ile kesildikten sonra üzeri yumurta sarısı ile yağlanarak susam, haşhaş vs. serpilir. 160° önceden ısıtılmış fırında 5–10 dakika pişirilir.İsteğe göre hamur elde de işlenebilir.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.