Malzemeler :
Yapılışı :
Unu bir kaba koyarak, ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortasına sıvı yağ, tuz süt ve şekeri koyuyoruz. Ilık suda mayayı eriterek, unun içine ilave ediyoruz. Daha sonra hamuru el yardımı ile yoğurarak, mayalanmak üzere bekletiyoruz. Mayalanmış hamuru yağladığınız tepsiye yayıyoruz. Arzunuza göre hamurun üzerine kekik, biberiye, fesleğen gibi baharatlar veya soğan, domates, zeytin, mantar gibi sebzeleri de ilave edebilirsiniz. Hazırladığımız Focaccia’yu önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.