24 Nisan 2014 Perşembe

Keşkül-ü Fukara



Malzemeler
  • 2 avuç badem
  • 7 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı kadar pirinç unu
  • 2 su bardağı kadar toz şeker
Yapılışı

Sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyduğunuz bademi mutfak robotunun içine koyun ve çekin. Tane tane olan bademi azar azar havana koyarak dövün. 1 bardak sütü cezvede ısıtın. Isınan sütü dövdüğünüz bademlerin üzerine ilave edin. Tahta bir kaşık yardımıyla bademleri sütün içinde ezin.

Süt ile bademin iyice karışması için karışımı bir kenarda bekletin. 7 su bardağı sütü tencereye koyup ısıtın. Dinlenen bademli sütü süzgeçten geçirerek başka bir kaba aktarın. Süzgeçten geçirirken bademi bir kaşık yardımıyla süzgeçte iyice ezin. Tenceredeki sütün içine tuz ilave edin. Pirinç ununu bir kapta su ile macun kıvamına getirin. Kaynamakta olan sütün altını kısın. 

Çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak macun kıvamına gelen pirinç ununu süte ekleyin. Dibinin tutmasını önlemek için karışımı tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. Süzdüğünüz badem sütünü karışıma ekleyin. Şekerini ilave edin. Karışım yoğunlaşıncaya kadar karıştırın. Keşkülünüz katı kıvama gelmeden yoğunlaştığını hissettiğiniz anda altını kapatabilirsiniz.

Hazır olunca kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Servis edin.