24 Nisan 2014 Perşembe

Poğaça


Malzemeler :
  • 500 gr un
  • 300 gr albayağ
  • 125 gr su
  • 25 gr toz şeker
  • 12 gr tuz
  • 25 gr yaş maya
  • 2 adet yumurta
Yapılışı :

Tüm malzemeler iyice yoğurulur. 12 eşit parçaya bölünüp avuç içi ile yuvarlanır 5 dakika tezgahta dinlendirilir. Üstlerine hafifçe bastırılıp düzleştirilir. İçine peynir, zeytin şarküteri ürünleri, vb. konulabilir. İkiye katlanır, üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 C de üzeri pembeleşinceye kadar (15-20) dakika pişirilir.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.