Malzemeler :
Makarna Hamuru
- 1 adet pancar
- 350 gr un
- 30 gr irmik
- 3 yumurta
- 15 ml zeytin yağı
- 5 gr tuz
Raviolli İç Harcı
- 200 gr porçini mantar
- 5 gr sarımsak
- 20 ml zeytinyağı
Raviolli Sosu
Yapılışı :
Öncelikle makarna hamurumuzu yapmak için; un, irmik, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba koyup, haşladığımız ve püre haline getirdiğimiz pancarımızı da ilave ederek renk katıyoruz. Bu karışımı yoğurarak hamurumuzu elde ediyoruz. Dört parçaya ayırdığımız hamurumuzu merdane veya makarna makinesi yardımıyla açıyoruz. Hazırladığımız porçini mantarını sarımsak ve zeytinyağıyla soteliyoruz. Açtığımız hamurların içine malzememizi koymadan önce elimizdeki kalıplarla kesiyoruz. Kestiğimiz hamurun üzerine yumurta sürerek içine malzememizi koyarak kapatıyoruz. Makarnaları 3 dakika haşlayarak, önceden hazırladığımız sarımsaklı zeytinyağı, brokoli ve kremalı sosumuzun içine atıyoruz. 1 dakika sosun içinde kaynattığımız makarnaları parmesan peyniri ile servis ediyoruz.
http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.