24 Nisan 2014 Perşembe

Tandır Böreği


Malzemeler :
  • 500 gr un (3 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
  • 250 ml su (1 su bardağı)
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • ¼ bağ maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı :

Un, su ve tuzu karıştırıp yoğuruyoruz. 15 dakika dinlendirdikten sonra hamurları 5-6 parçaya bölüyoruz. Hamurları merdane yardımıyla açıp, aralarına tereyağımızı sürüyoruz. Daha sonra hamurları kat kat yapıp fincan yardımıyla kesiyoruz. Biraz daha açarak içine kıyma harcını koyuyoruz. Kenarlarını kıvırdıktan sonra üzerine yumurta sürerek 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.