3 Mayıs 2014 Cumartesi

Mücver


Malzemeler
  • 500 gram kabak
  • 100 gram İzmir tulumu
  • 1 avuç maydanoz
  • 5 dal taze soğan
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç taze nane
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam toz kişniş
  • 150 gram un
  • 1 ölçü sıvı yağ
Yapılışı

Kabakların uç kısımlarını kesip kabuklarını soymadan rendeleyin. Rendelediğiniz kabakların suyunu elinizle sıkın ve bir kaseye koyun. Suyunu saklayın. İzmir tulumunu da rendeleyip kabağa ekleyin. Maydanozu, taze naneyi ve dereotunu ayıklayıp ince kıyıp kabağa ekleyin. Taze soğanların uç kısımlarını kesin. Hem yeşil hem beyaz kısımlarını doğrayın. Kabağa ilave edin. Sarımsağı çok ince kıydıktan sonra ekleyin.

Karışıma yumurtaları kırın. Tuz, toz kişniş ve kimyonu ekleyin, karışımı karıştırın. Unu da karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Tavaya sıvıyağ koyun ve ısıtın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla karışımdan alıp yağa bırakın, çevirerek kızartın. Üzerine peçete serilmiş bir tabağa kızarmış olan mücverleri çıkartıp yağını süzdürün. 

Yağı süzülen mücverleri ister sıcakken, isterseniz de soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.