28 Mayıs 2014 Çarşamba

Votkalı Kırmızı Meyve ve Sakızlı Puding

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 10 adet çilek
  • 200 gram frambuaz

Puding için:

  • 500 mililitre süt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı votka
  • 1 yemek kaşığı sakız likörü

Yapılışı

  • Bir sos tenceresinin içine pudra şekerini koyun.
  • Çilekleri temizleyip küçük parçalara doğrayın ve pudra şekerine ilave edin.
  • Üzerlerine frambuazları da ekleyin. Taze veya donmuş kullanılabilir. Sulu olması önemlidir.
  • Pudra şekeriyle bütün meyveleri karıştırın ve kısık ateşe koyup kaynamaya bırakın. Pudra şekeri eriyene kadar bu işlemi sürdürmek yeterli olacaktır.
  • Pudingi hazırlamak için bir tencerenin içine sütü dökün.
  • Vanilya çubuğunu bıçakla açıp içindeki tohumlu kısmını bıçağın arkasıyla çıkartın ve sütün içine ekleyin. Çubuğu da sütün içine atın.
  • Toz şeker, tereyağı ve unu ilave edin. Tencerenin altını yakıp çırpma teliyle, un içinde iyice çözünene kadar karıştırın. Ara sıra dibine tutmaması için pudingi karıştırmaya devam edin.  
  • Pudra şekerli meyvelerin içine frambuaz aromalı votka ve sakız likörünü ekleyip karıştırın.
  • Meyveler kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
  • Puding kıvamını alınca altını kapatın. İçerisinden vanilya çubuğunu çıkartın.
  • Çukur bir kabın üzerine meyveleri süzmek için süzgeç yerleştirin, meyveleri süzgecin içine boşaltın ve bir kaşığın arkasıyla ezerek meyveleri süzgeçten geçirin.  Kasede kalan pürüzsüz sosu bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Pudingi tekrar karıştırın ve düz uzun cam servis kaplarının içine doldurun. Bu işlemden sonra puding dolu kapları düz zemine, içlerinde kabarcık olmasını önlemek için, birkaç kez vurun.
  • Pudingler hafif ılıdıktan sonra yaklaşık 30 dakika – 1 saat arası buzdolabında soğutun.
  • Soğuyan pudingleri dolaptan çıkartın ve üzerlerine hazırladığınız kırmızı meyve sosundan dökün. Üzerindeki sosun da donması için 1 saat kadar daha buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Dilerseniz üzerlerindeki sos sıcakken de servis edebilirsiniz. Servis ederken taze nane yapraklarıyla süsleyin.