Votkalı Kırmızı Meyve ve Sakızlı Puding
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 10 adet çilek
- 200 gram frambuaz
Puding için:
- 500 mililitre süt
- 1 adet vanilya çubuğu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kadar un
- 1 yemek kaşığı votka
- 1 yemek kaşığı sakız likörü
Yapılışı
- Bir sos tenceresinin içine pudra şekerini koyun.
- Çilekleri temizleyip küçük parçalara doğrayın ve pudra şekerine ilave edin.
- Üzerlerine frambuazları da ekleyin. Taze veya donmuş kullanılabilir. Sulu olması önemlidir.
- Pudra şekeriyle bütün meyveleri karıştırın ve kısık ateşe koyup kaynamaya bırakın. Pudra şekeri eriyene kadar bu işlemi sürdürmek yeterli olacaktır.
- Pudingi hazırlamak için bir tencerenin içine sütü dökün.
- Vanilya çubuğunu bıçakla açıp içindeki tohumlu kısmını bıçağın arkasıyla çıkartın ve sütün içine ekleyin. Çubuğu da sütün içine atın.
- Toz şeker, tereyağı ve unu ilave edin. Tencerenin altını yakıp çırpma teliyle, un içinde iyice çözünene kadar karıştırın. Ara sıra dibine tutmaması için pudingi karıştırmaya devam edin.
- Pudra şekerli meyvelerin içine frambuaz aromalı votka ve sakız likörünü ekleyip karıştırın.
- Meyveler kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
- Puding kıvamını alınca altını kapatın. İçerisinden vanilya çubuğunu çıkartın.
- Çukur bir kabın üzerine meyveleri süzmek için süzgeç yerleştirin, meyveleri süzgecin içine boşaltın ve bir kaşığın arkasıyla ezerek meyveleri süzgeçten geçirin. Kasede kalan pürüzsüz sosu bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Pudingi tekrar karıştırın ve düz uzun cam servis kaplarının içine doldurun. Bu işlemden sonra puding dolu kapları düz zemine, içlerinde kabarcık olmasını önlemek için, birkaç kez vurun.
- Pudingler hafif ılıdıktan sonra yaklaşık 30 dakika – 1 saat arası buzdolabında soğutun.
- Soğuyan pudingleri dolaptan çıkartın ve üzerlerine hazırladığınız kırmızı meyve sosundan dökün. Üzerindeki sosun da donması için 1 saat kadar daha buzdolabında soğumaya bırakın.
- Dilerseniz üzerlerindeki sos sıcakken de servis edebilirsiniz. Servis ederken taze nane yapraklarıyla süsleyin.