Malzemeler
- 60 gram kuru üzüm
- 40 gram siyah rom (İsteğe bağlı)
- 115 gram yumuşak tereyağı
- 115 gram pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 130 gram un
- 5 gram kabartma tozu
- 3 adet elma
- 2 yemek kaşığı su
- 60 gram kayısı reçeli
Yapılışı
Fırını 160 dereceye getirin. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın ve üstüne bir parça pişirme kağıdı koyun. Kuru üzümleri suda bir dakika blanşe edin. Sonra suyu süzün ve üzümleri roma koyun. Tereyağını şeker ve yumurtayla karıştırın, sonra unla kabartma tozunu ekleyin. Kuru üzümle romu katın. Elmaları soyun, dilimleyin, çekirdeklerini çıkarın. Elmaların yarısını küp küp doğrayın. Kek kalıbına kek karışımının yarısını dökün, üstüne elma dilimlerini dizin. Kalan karışımı elmaların üstüne dökün, küp elmaları kek karışımının kenarlarına batırın. Fırında kızarana kadar 60 dakika pişirin. Kayısı reçelini suda ısıtın. Keki kalıbından çıkarın, pişirme kağıdını ayırın. Keki reçelle süsleyin.