2 Ağustos 2014 Cumartesi

Hollanda Baharatlı Zencefilli Kurabiyeler

Malzemeler

  • 265 gram bal
  • 165 gram likit glikoz veya 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 80 gram su
  • 500 gram çavdar unu
  • 80 gram esmer şeker
  • 15 gram özel Speculaas baharatları
  • 6 gram kabartma tozu
  • 30 mililitre yayık altı suyu

Yapılışı

185 gram bal ve glikoz eklediğiniz suyu kaynatın. İçine çavdar ununu koyup pürüzsüz kıvamda bir hamur yoğurun. 

Kalan malzemeleri ekleyerek yoğurun ve 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın. 

Fırınınızı önceden 225 dereceye ısıtın. Küçük toplar yapın ve küçük (1 santimlik) zencefilli kurabiyeler şeklinde açarak fırın tepsisine dizin. 10 dakika boyunca fırında pişirin.