5 Aralık 2014 Cuma

Daha iyi seks için ne yemeli


Gerek sağlıklı yaşam gerekse düzenli bir cinsel hayat için sağlıklı ve düzenli beslenmek en önemli şartlardan biri. Dolayısıyla, kadın ya da erkek, bireyin nasıl beslendiğinin önemi bir hayli fazla. Tam da bu noktada, “Düzenli bir cinsel hayat ve sağlıklı bir cinsel yaşam için en iyi beslenme nasıl olmalıdır?” sorusuyla karşılaşıyoruz. Bunun en net yanıtı, temel ihtiyaçların, tüm vitamin ve minerallerin yanı sıra, ‘balık ve et’ gibi besinlerin düzenli bir şekilde vücuda alınması. Aksi takdirde, nasıl ki tüketilen bazı gıdalar cinsel sorunlara neden olabiliyorsa, eksik alınan gıdalar da cinsel yaşamın olumsuz yönde etkilenmesine neden olabiliyor. Bu nedenle, cinsel yaşamda partnerlerin mutlu olabilmesinin perde arkasında yer alan en önemli besinler et ve balık, çilek ve çikolata.



KIRMIZI ETİN SEKS İLE DANSI

Seksi çağrıştıran renginin yanı sıra eşsiz bir protein kaynağı olan kırmızı ette, sperm sayısını ve kalitesini artıran B12, genel hormon üretimi ve dengesinde görev alan B6, cinsel istek artırıcı etkisi olan B1, proteinlerin emilmesini ve kanser hücrelerinin üremesini engelleyen A vitaminleri, özellikle kadınlarda cinsel isteksizliği önleyen demir, sperm sayısının ve cinsel dürtünün artmasını sağlayan çinko ve magnezyum, cinsel güçsüzlüğü önleyen ve üreme sağlığını artıran fosfor mineralleri bulunuyor ve boşalma sırasında kaybedilen minerallerin geri kazanılması mümkün olabiliyor.


SAĞLIKLI VE STRESSİZ BİR SEKS İÇİN BALIK

Vücudun tüm fonksiyonları sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesini sağlayan omega yağ asitleri yönünden zengin olan balıkta genellikle protein, B6, B12 ve E vitaminleri, niasin ve riboflavin var. Bunların dışında, balık çeşitleri arasında farklılık gösteren tiamin ve folat da bulunabiliyor. Sağlıklı ve stressiz bir cinsel yaşamın olmazsa olmazlarından biri olan omega, erkeklerin üretkenliğini, erkeklik hormonu ve sperm miktarını, cinsel gücü ve dolaşım sistemlerini olumlu bir şekilde etkileyebiliyor. Kırmızı etten farklı olarak, balığın içinde bulunan E vitamini kadın ve erkekte kısırlığın önlenmesinde çok işe yarıyor. Bunun dışında, cinsel arzu ve isteği artıran E vitamini, orgazm olamama problemlerine karşı gelişen en doğal çözümlerden biri. B3 vitamini, nikotinik asit ve nikotinamid olarak da bilinen niasin, seks hormonları olan östrojen ve testosteron yapımında bir hayli önemli. B2 vitamini olarak da bilinen riboflavin, cinsel ilişki süresini uzatmak için birebir. Ayrıca riboflavinin cinsel isteği artırdığı da biliniyor. B1 vitamini olarak bilinen tiamin vücut enerjisinin kullanılabilir hale gelmesini sağlıyor, eksikliği ise cinsel işlevleri olumsuz etkileyebiliyor. Son olarak da, özellikle kadın cinselliği, üremesi ve gebelik döneminde bir hayli önemli olan folat, diğer adıyla B9 vitaminin düşüklüğünde ciddi sağlık problemleri yaşanabiliyor.


BALIK VE KIRMIZI ET SEROTONİN KAYNAĞI

Yoğun iş hayatı, eş ve çocuklara karşı olan sorumluluklar, gündelik işlerin devam ettirilebilmesi ve özellikle fiziksel ve ruhsal sağlık için belki de en önemli gereksinimlerden biri serotonin. Yapılan araştırmalar, cinsel yaşamıyla ilgili sorun yaşayan bireylerde mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin eksik olduğunu gösteriyor. Serotonin vücutta sinir sistemine hâkim olan bir hormon olduğundan cinsel yaşam için de bir hayli önemli. Özellikle balık ve kırmızı et tüketimi ile vücutta bulunan serotonin miktarı artırılabiliyor ve cinsel hayatta yaşanan problemlerin çözümüne yardımcı olunabiliyor. Bu nedenle, düzenli bir şekilde ve yeterince tüketilen kırmızı et ve balık, vücudun sağlık dengesini ayarlayacağı gibi cinsel isteksizlik, cinsel güç eksikliği, üreme bozuklukları, cinsel sorunlar ve dahası için etkili bir çözüm kaynağı olabiliyor. Dolayısıyla, ayda en az sekiz kez tüketilen kırmızı et ve balık, sağlıklı bir insan ve cinsel hayat için önemli besin kaynaklarının başında yer alıyor.

Ayda en az sekiz kez tüketilen kırmızı et ve balık, sağlıklı bir insan ve cinsel hayat için önemli besin kaynaklarının başında yer alıyor.


ÇİKOLATALI ÇİLEK FANTEZİSİ

Son olarak iyi bir yemeğin veya seks öncesinin vazgeçilmezlerinden biri olan çikolatalı çilek fantezisinden bahsetmek gerekiyor. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği’nin (CİSED) yaptığı bir araştırma, çikolataya bandırılmış çilek yemenin cinsel istek ve doyum seviyesinin artmasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Çikolatanın afrodizyak etkisi yıllardır biliniyor. Çünkü çikolata mutluluk hissi veriyor ve beyindeki mutluluk ve keyif hormonlarının salgılanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca aşkı ve seksi çağrıştıran kırmızı rengiyle, dolgun ve sevimli küçük çilekler oldukça seksi bir görünüme sahip. Ama seksi çağrıştırmasının yanı sıra çilek, içerdiği bol miktarda antioksidan ve kan dolaşımını hızlandıran maddeler nedeniyle seks enerjisi veriyor ve çifti kışkırtıyor. Çileğin üstüne sürülen çikolata ise eşsiz bir fantezinin kapılarını açabiliyor. Kadınların büyük çoğunluğunun kendini iyi hissetmek için kakao ürünü olan çikolataya yönelmesinin bir sebebi var. Çünkü çikolatanın mutluluk hissi verdiğini ve rahatlattığını herkes biliyor. Çikolata içeriğindeki ‘methylxanthineve phenylethyamine’ maddeleriyle çiftin başını döndürmenin yanında aşk etkisiyle onlara daha fazla zevk verebiliyor, sevişmeyi aşka dönüştürebiliyor.
http://beefandfish.com/beef-fish/yemek-psikoloji/daha-iyi-seks-icin-ne-yemeli.html