(Sorpa etin suyudur. Çorbanın içine kuzu eti girerse, kuzu sorpa denir.)
- 750 gr kuzu kuşbaşı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı silme un
- Yarım demet taze soğanın yeşil kısımları
- 5-6 dal ince kıyılmış taze nane
- Tuz
- Karabiber
Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin. Üzerine kaynar suyu ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Bir kâsede yoğurt, yumurta ve unu bir çırpıcı ile iyice çırpın. Kaynayan etin suyundan bir kepçe yoğurtlu karışıma ekleyin ve ılıştırın. Daha sonra yoğurtlu karışımı etlerin üzerine yavaşça ekleyin ve 1 taşım kaynatın. İnce kıyılmış taze soğanın yeşil kısımları, taze nane, tuz ve karabiber ilave edip, ocağın altını kapatın. 5 dakika beklettikten sonra sıcak olarak servis yapın.