Malzemeler
- Yarım kg soğan
- 250 gr yağsız kuşbaşı et
- 2 patates
- 2 tane bayat pide
- Yarım kg yoğurt
- 6–7 diş sarımsak
- 3 bardak et suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
Kuşbaşı doğranan et bolca suda haşlanır. Böylelikle içine gerekli olan et suyu elde edilmiş olur. Haşlanan etler başka bir tencerede tereyağında kavrulur. Üzerine irice doğranan soğanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Yeteri kadar kavrulduktan sonra üzerine et suyu eklenir. Patatesler küp küp doğranır ve salça ile beraber ete eklenerek kısık ateşte pişirilir. Üzerine tuz ve karabiber de eklenir. Sarımsaklar ezilerek yoğurda konulur. Pideler küp küp kesilir ve geniş bir tabağa yerleştirilir. Üzerine önce salçalı etli karışım dökülür ve son olarak sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır. Arzu eden küp şeklinde doğradığı kabağı da ekleyebilir.