Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 ölçü zeytinyağı
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 4 yemek kaşığı krema
Yapılışı
Soğanı ikiye bölüp kabuklarını soyun. İri küpler halinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun, ezin ve 2-3 parçaya kesin. Domateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyip iri küp şeklinde kesin. İçine tas kapatabileceğiniz büyüklükte bir tencereyi ocağa koyup altını yakın. İçine biraz zeytinyağı dökün. İçine sırasıyla sarımsak ve soğanları ekleyip karıştırın. Soğanlar şeffaflaşıp pembeleşince kuşbaşı doğranmış eti ilave edip karıştırın. İçine salçayı ilave edin. Karıştırın. İçine domatesleri katın ve bolca karabiber ve tuzunu ekleyin. Karıştırın. Tenceredeki malzemeleri tencerenin ortasına doğru toparlayın ve tasınızı bu harcın üzerine kapatın. Etler bu şekilde önce suyunu salıp sonra çekecektir. Kremayı tasın kenar kısımlarına eşit parçada dökün. Etler suyunu çekerken kremayı da içine alacaktır. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 25-30 dk pişmeye bırakın.