Malzemeler
Taban için
- 200 gram tereyağlı bisküvi
- 80 gram tereyağı
Dolgu için
- 1 adet vanilya çubuğu
- 900 gram taze krem peynir
- 250 gram şeker
- 115 gram ekşi krema
- 5 adet yumurta
- 30 gram un
- 250 gram çilek reçeli
- 1 fincan çilek
Yapılışı
Fırınınızı önceden 130 dereceye ısıtın. Tereyağını eritin. Hamur için bisküvileri ufalayın ve erimiş tereyağına karıştırın. Kek kalıbını biraz tereyağıyla yağlayın ve sağlam bir taban oluşturmak için keki iyice bastırın.
Vanilya çubuğunu açıp içini çıkarın. Dolgu için gerekli tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserde karıştırın İç dolguyu kabuğumuzun üstüne dökün.
Önceden ısıtılmış fırında keki 1 saat kadar pişirin. Piştikten sonra keki soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarın ve çilek reçelini ısıtın. Çilekleri yıkayıp parça parça kesin. Çilekleri çilek reçeliyle karıştırıp kekin üstüne sürün.