Malzemeler
Kek için
- 200 gram yumuşak tereyağı
- 200 gram şeker
- 1 adet limon
- 200 gram un
- 4 adet yumurta
Süsleme için
- 4 yemek kaşığı çilek reçeli
- 100 gram çikolatalı pasta süsü
- 250 gram krema
- 75 gram şeker
- 1 kutu çilek
- 1 dal taze nane
Yapılışı
Kek:
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Pasta kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Tereyağıyla şekeri kabarana kadar karıştırın ve yumurtaları tek tek ekleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin ve tereyağına karıştırın. Tereyağı karışımına un katın. Karışımı pasta kalıbına dökün ve fırında kızarana kadar 1 saat pişirin.
Süsleme:
Keki soğumaya bırakın. Kenarlarına çilek reçeli sürün ve çikolatalı pasta süsü dökün. Kremayla şekeri çırpın. Sonra kremayı tırtıklı başlıklı bir krema torbasına doldurun.Tırtıklı krema sıkma torbanız yoksa bir adet poşeti dibinden ufacık keserek de sıkma torbası haline getirebilirsiniz. Kekin üstüne yuvarlak şeklinde sıkın. Çilekleri ikiye kesip kremanın üstüne koyun. Bir filiz taze naneyle süsleyin.