2 Haziran 2014 Pazartesi

Çilek Reçelli Kremalı Sütlaç

Malzemeler

  • 50 gram ufalanmış mereng
  • 1 ölçü çilek
Mereng hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Reçel için:

  • 1 kilogram çilek
  • 150 gram ince toz şeker

Sütlaç için:

  • 1200 mililitre süt
  • 200 gram sütlaçlık pirinç
  • 1 yemek kaşığı vanilya şekeri veya 2 adet vanilya çubuğu

Yapılışı

Çilekleri geniş, paslanmaz bir tavaya yerleştirip üstüne biraz şeker serpin. Çilekleri elinizle ezin, parmaklarınızın arasından geçsinler – karışım bu noktada reçel gibi görünmeye başlayacak. Kızgın tavaya çilekleri koyamadan önce şeker, çilek suyunda iyice erisin. Orta ateşte 20-30 dakika boyunca pişirin ve 5 dakikada bir gelip köpüğünü alın. Hâlâ kıvamı biraz sıvı gibiyse endişe etmeyin – zaten sütlaca koymanız için öyle olması lazım. Tavayı ocaktan alın ve bir kenara koyun. İşte – güzel, mükemmel bir çilek reçeli!

Bu sırada sütü, pirinci ve vanilya şekerini derin bir sos tenceresine koyun. Orta ateşte pişirmeye başlayıp kapağını kapatın. Yarım saat boyunca, arada karıştırarak, sütlaç koyu, kremamsı, balçık gibi sulu bir kıvam alana kadar pişirin. Biraz fazla koyu olursa, biraz daha süt ekleyerek seyreltebilirsiniz.

Servis için, sütlacı kaselere bölüştürün. Güzel çilek reçelinizden bir lokma alın ve sütlaçın üstünde süzülecek şekilde yavaşça gezdirin. Mereng parçalarını serpin ve isterseniz birkaç yabani çilek koyun.