Konfeti
Malzemeler
- 50 gram tereyağı
- 50 gram şeker
- 40 gram fındık
- 1 yemek kaşığı süt
- 25 gram kabak çekirdeği
- 50 gram kuru üzüm
- 25 gram küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi veya kabuğu
- 2 yemek kaşığı un
Yapılışı
- Fırını 180 dereceye getirin.
- Şekeri çözünene kadar tereyağıyla birlikte ısıtın.
- Tencereyi ocaktan alın.
- Sütle un ekleyin.
- Fındıkları doğrayıp kabak çekirdeği, kuru üzüm ve portakal kabuğu şekerlemesiyle birlikte karışıma katın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hamuru küçük toplar hâlinde koyun.
- Kurabiyeleri kızarana kadar 10 dakika pişirin.
- Sonra soğumaya bırakın.