12 Haziran 2014 Perşembe

Konfeti

Malzemeler

  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram şeker
  • 40 gram fındık
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 25 gram kabak çekirdeği
  • 50 gram kuru üzüm
  • 25 gram küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi veya kabuğu
  • 2 yemek kaşığı un

Yapılışı

  • Fırını 180 dereceye getirin.
  • Şekeri çözünene kadar tereyağıyla birlikte ısıtın.
  • Tencereyi ocaktan alın.
  • Sütle un ekleyin.
  • Fındıkları doğrayıp kabak çekirdeği, kuru üzüm ve portakal kabuğu şekerlemesiyle birlikte karışıma katın. 
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hamuru küçük toplar hâlinde koyun.
  • Kurabiyeleri kızarana kadar 10 dakika pişirin.
  • Sonra soğumaya bırakın.