Dondurmalı Muz Kızartması
Malzemeler
- 250 gram un
- 25 gram Hindistan cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tutam toz şeker
- 4 adet olgun muz
- 1 adet misket limonu
- 1 ölçü vanilyalı dondurma
- 1 ölçü sıvı yağ
Yapılışı
- Büyük bir karıştırma kabının içine unu koyun ve üzerine Hindistan cevizini ekleyin. Kabartma tozu, tarçın ve toz şekeri de ilave edip kaşık yardımıyla hepsini birbirine karıştırın.
- Ayrı bir karıştırma kasesinin içine muzları soyup koyun ve çatal yardımıyla muzları kabaca ezin.
- Ezilmiş muzları unlu karışımın içerisine ilave edin ve elinizle hepsini birbirine karıştırıp yoğurarak hamur kıvamına getirin. Kıvam cıvık kalırsa biraz daha un ekleyin.
- İçerisine misket limonunun (lime) kabuğu rendeleyin ve hamuru tekrar karıştırın.
- Ocağa tava koyun ve içerisine sıvı yağı döküp ısıtın.
- Hamurdan kaşıkla parçalar alıp iki kaşık arasında hamuru şekillendirin ve ısınmış tavada çevirerek her tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
- Pişen muzları fazla yağını bırakması için havlu peçetenin üzerine çıkartın.
- Muz köftelerini servis tabağına dizin, üzerine vanilyalı dondurma koyun. Misket limonu (lime) kabuğundan rendeleyip biraz da toz şeker serpiştirdikten sonra servis edin.