8 Temmuz 2014 Salı

Dondurmalı Muz Kızartması

Malzemeler

  • 250 gram un
  • 25 gram Hindistan cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tutam toz şeker
  • 4 adet olgun muz
  • 1 adet misket limonu
  • 1 ölçü vanilyalı dondurma
  • 1 ölçü sıvı yağ

Yapılışı


  • Büyük bir karıştırma kabının içine unu koyun ve üzerine Hindistan cevizini ekleyin. Kabartma tozu, tarçın ve toz şekeri de ilave edip kaşık yardımıyla hepsini birbirine karıştırın.
  • Ayrı bir karıştırma kasesinin içine muzları soyup koyun ve çatal yardımıyla muzları kabaca ezin.
  • Ezilmiş muzları unlu karışımın içerisine ilave edin ve elinizle hepsini birbirine karıştırıp yoğurarak hamur kıvamına getirin. Kıvam cıvık kalırsa biraz daha un ekleyin.
  • İçerisine misket limonunun (lime) kabuğu rendeleyin ve hamuru tekrar karıştırın.
  • Ocağa tava koyun ve içerisine sıvı yağı döküp ısıtın.
  • Hamurdan kaşıkla parçalar alıp iki kaşık arasında hamuru şekillendirin ve ısınmış tavada çevirerek her tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
  • Pişen muzları fazla yağını bırakması için havlu peçetenin üzerine çıkartın.
  • Muz köftelerini servis tabağına dizin, üzerine vanilyalı dondurma koyun. Misket limonu (lime) kabuğundan rendeleyip biraz da toz şeker serpiştirdikten sonra servis edin.