6 Temmuz 2014 Pazar

Portekiz Usulü Sütlaç

Malzemeler

  • 100 gram pirinç
  • 12 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 3 adet tarçın çubuğu
  • 500 mililitre su
  • 1 tutam tuz
  • 1 miktar toz tarçın

Yapılışı

Suyu tencerede ısıtın (sonrası için bir bardak ayırın), pirinci ekleyin. Bir tutam tuzla çeşnilendirin, limon kabuğunu ve iki tarçın çubuğu ekleyin ve 7 dakika boyunca pişirin. Su buharlaşsın, pirinçler pişsin. Ardından kaynamış pirinci bir kenara ayırıp tarifin ikinci kısmına geçin: Pilav kreması. 

Sütü, limon kabuğunu ve tarçın çubuğunu bir tencerede ısıtın, kısık ateşte pişsin. Şimdi yumurta sarılarını beyazlarından ayırın – beyazları bir başka tarif için muhafaza edin. İlk başta kenara ayırdığınız suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. İsterseniz su yerine süt de kullanabilirsiniz. Önemli olan ılık süte kolayca karışmalarını sağlamak için sarıları seyreltmek. Süt kaynamaya başlayınca konsantre sütü ve çırptığınız sarıları ekleyin. Koyulaşıp krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Krema topak topak gelirse pilava eklemeden önce süzgeçten geçirin. Yoksa pirinci doğrudan kremaya ekleyin. İyice karıştırıp içinden limon kabuğu ve tarçın çubuklarını aldıktan sonra ayrı ayrı tabaklarda servis edin. Artık krema kıvamında bir sütlacınız olduğuna göre soğuması için buzdolabına koyun. Servis zamanı geldiğinde toz tarçınla süsleyin, yaratıcılığınızı konuşturun. Afiyet olsun!