26 Nisan 2014 Cumartesi

Somon Füme Sarma ve Guaccacome




Malzemeler
  • 8 dilim füme somon
  • 1 ölçü zeytinyağı
Krep hamuru için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı un
Krem peyniri karışımı için:
  • 3 yemek kaşığı krem peynir
  • 2 yemek kaşığı labne peynir
  • 2 adet kornişon
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber
Guaccamole için:
  • 1 adet avokado
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 6 adet Frenk soğanı
  • 4 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:

Büyükçe bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın. İçerisine oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ekleyin ve sütü ilave edin. Tuzda ilave edip çırpın. Çırpma işlemine devam ederek ununu ekleyin. Karışımı dinlenmesi için dolaba kaldırın. (10-15 dk) Ayrı bir kasede krem peynir ve labne peynirini karıştırın.

Turşuları küçük küplere doğrayın ve peynirlere ilave edin. Zeytinyağını ekleyin. Karabiber ilave edin. 

Avokadonun çekirdeğini çıkartın, kabuğunu soyun ve küçük parçalara kesin. Kırmızı soğanın kabuklarını soyun ve küçük parçalara kesin. Doğramış olduğunuz tüm malzemenin üzerinden tekrar bıçakla geçip iyice ince kıyılmış hale getirin ve peynirlere ilave edin. Frank soğanlarını ince ince kıyın ve karışıma ilave edin. 
Balzamik sirke, nar ekşisi, üzüm sirkesi ve zeytinyağını ekleyin. Tuz, karabiber ilave edin. Hepsini güzelce karıştırın. Dinlenen krep hamurunu dolaptan çıkartın.

Yapışmaz bir tava veya krep tavasını ateşe koyup zeytinyağı ile yağlayın. Bir kepçe yardımıyla hamurdan dökerek krepleri pişirin.

Pişen krep hamurlarını düz bir zemine koyun. İçerisine krem peynirli karışımdan sürün. Üzerine guaccamole karışımından yayın ve en üste somon füme dilimlerini yerleştirin. Streç film yardımıyla krepi rulo halinde sarın. Sıkıca sarmaya özen gösterin. Tüm kreplere aynı işlemi uygulayın. Krepleri dilimlerken streç filmi çıkartmayın. Dilimledikten sonra çekip çıkartmanız daha kolay olacaktır.

Krepleri dilimledikten sonra servis tabağına yerleştirip servis edin. Dilerseniz üzerlerini arta kalan guaccamole ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.