7 Ağustos 2014 Perşembe

Kaymakçina


Malzemeler

  • 300 gr kek tozu
  • 250 gr ıhlamur demi
  • 500 gr Süt
  • 5 yumurtanın sarısı
  • 100 gr toz şeker
  • 500 gr Pınar Krema
  • 100 gr portakal kremi
  • 3 adet yaprak jelatin

Süslemek için:

  • 1 adet fıstıklı makaron
  • 1 adet frambuazlı makaron
  • 1 adet çilek
  • 1 adet altın çilek
  • 1 top kayısılı dondurma
  • 1 adet böğürtlen
  • Bir miktar mango sos
  • Bir miktar frambuaz sos

Hazırlanışı

Kek tozu bir pasta çemberinin altına sıkıca bastırılır. Süt bir tencereye alınarak ocakta kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır. Karışım kaynayan süte yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak ilave edilir. Daha sonra karışıma ıhlamur demi ve jelatin ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Karışım soğumaya bırakılır. Soğuyan karışım, çırpılmış Pınar Krema ile karıştırılarak tekrar çırpılır. Hazırlanan karışım daha önce tabanına kek tozu sıkıştırdığımız çembere dökülür ve dondurucuya alınır. Donan tatlının üzerine portakal kremi sürülür ve istenen boyutlarda dilimlenir. Dekor malzemeleriyle süslenerek servis edilir.

Wyndham İstanbul Kalamış Marina, Chef de Cusine Rafet İnce