7 Ağustos 2014 Perşembe

Vanilya İçinde Hapsedilmiş Frambuaz Jeli, Greyfurt Kremi ve Sütlü Çikolatalı Dondurma


Malzemeler

Vanilya jeli için:

  • 55 gr Krema
  • 15 gr toz şeker
  • 4 gr jelatin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 0,5 gr vanilya

Frambuaz jeli için:

  • 30 gr frambuaz püresi
  • 1 gr  jelatin
  • 5 gr toz şeker
  • Greyfurt kremi için:
  • 15 gr greyfurt suyu
  • 10 gr Süt
  • 7 gr şeker
  • 2 gr jelatin
  • 20 gr çırpılmış Krema

Sprey boyası için:

  • 5 gr kakao yağı
  • 5 gr beyaz çikolata
  • Boya

Limon sos için:

  • 10 gr limon suyu
  • 3 gr yumurta sarısı
  • 3 gr şeker

Hazırlanışı

Öncelikle vanilya jeli hazırlamak için; Krema, toz şeker ve vanilya bir kaba alınarak, ocakta kaynatılır. Daha sonra içerisine yumurta sarısı ilave edilir. Ocaktan alınan kremanın içerisine jelatin eklenerek, kremanın sıcaklığıyla eritilir. Frambuaz jeli; frambuaz püresi ve şeker bir kaba alınarak ocakta kaynatılır. Ocaktan alınan frambuaza jelatin eklenerek karıştırılır. Greyfurt kremini hazırlamak için; greyfurt suyu, şeker ve süt karıştırılarak, ocakta kaynatılır. Ocaktan alınan karışıma jelatin eklenir ve tencerenin sıcağıyla eritilir. Karışım ılık hale gelince içerisine çırpılmış krema eklenir. Kakao yağı bir kap içerisinde ocakta eritildikten sonra, içerisine boya ve çikolata eklenerek sprey boya elde edilir. Limon sos için; limon suyu bir kabın içerisinde ocakta kaynatılır, şeker ve yumurta sarısı eklenerek pişirilir. Tüm malzemeleri birleştirmek içinse; hazırlanan vanilya jel kalıbın yarısına kadar doldurulur ve dolapta donmaya bırakılır. Frambuaz jeli de kaba, yarım santim kalınlığında doldurulur ve kalıp tekrar dolaba konur. Donan kalıp tekrar dolaptan alınarak kalan vanilya jeli üzerine dökülür ve dondurucuya alınır. Kalıbın en üzerine greyfurt jeli dökülür ve tekrar dondurucuya alınır. Donan tatlıya hazırlanan sprey sıkılır ve limon sosu ile servis edilir.

CVK Park Bosphorus Hotel, Sous Chef Güngör Söylemez