7 Ağustos 2014 Perşembe

Limon ve Kahve Aromalı Milföy


Malzemeler

  • 250 ml süt
  • 65 gr toz şeker
  • 25 gr un
  • 12 gr nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 65 gr margarin
  • 65 gr çırpılmış Pınar Krema
  • Yarım limon rendesi
  • 12 gr kavrulmuş kahve çekirdeği
  • 12 adet kızarmış milföy katları

Mereng için

  • 125 gr yumurta beyazı
  • 250 gr toz şeker

Hazırlanışı

Süt ve toz şeker bir kaba alınarak birlikte kaynatılır. Başka bir kapta un, nişasta ve yumurta karıştırılıp, kaynamakta olan süt ve şeker karışımına ilave edilir ve ocakta 5-6 dakika daha kaynatılır. Karışım ocaktan alındıktan sonra margarin ilave edilir. Soğuyan karışıma, çırpılmış Pınar Krema, limon rendesi ve ince çekilmiş kahve çekirdeği ilave edilir. Merengi hazırlamak için ise; yumurta beyazı ve şeker mikserle iyice çırpılarak köpük haline getirilir. Kızarmış milföy bir tepsiye alınarak üzerine hazırlanan kremadan sıkılır. Daha sonra üzerine bir kat daha kızarmış milföy konur ve krema sıkılır. En üst kata bir milföy daha konulur ve hazırlanan mereng milföyün üzerine dekoratif bir şekilde sıkılır. Tüm milföyler bitene kadar işlem tekrarlanır. 300 derecelik fırında üzeri renk alıncaya kadar, yaklaşık 1-2 dakika pişirilir. İstenilen şekilde süslenerek servis edilir.
Conrad İstanbul Pastane şeflerinden Bahri Güneş