22 Nisan 2014 Salı

Enginar Kalbinde Karides


Malzemeler :
  • 8 adet orta boy Karides
  • 6 adet Enginar kalbi
  • 2 adet Sivri biber
  • 1 diş Sarımsak
  • 10 adet kiraz Domates
  • 4 çorba kaşığı Sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı Tereyağı
  • 4 dal taze Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı :


Sıvıyağında 4 tane enginar kalbini soteleyip pişirdikten sonra püre yapıyoruz. Sarımsağı doğrayarak, tereyağında temizlediğimiz karideslerle soteliyoruz. Daha sonra içine kalan 2 enginar kalbini, sivri biberi ve domatesleri ilave ediyoruz. Son olarak kekik, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra yemeğimizi servis ediyoruz.

http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.