- 100 gr temizlenmiş ve haşlanmış ahtapot
- 20 gr mısır
- 20 gr kapari
- 1 adet suda mozzarella peyniri
- 100 gr ıspanak
- 4 adet çeri domates
Yapılışı :
Öncelikle temizlediğimiz küçük ıspanakları tabağımıza yerleştiriyoruz. Ispanakların üzerine çeri domatesleri yerleştiriyoruz. Bir kapta önceden haşlayıp doğradığımız ahtapotlarımızı (bu tür ahtapotu balıkçıdan hazır bir şekilde bulabilirsiniz.) mısır, kapari ve mozzarella peynirini harmanlayarak salatanın üzerine ekliyoruz. Önceden hazırlamış olduğumuz balzamik sosumuzu üzerine dökerek salatamızı tamamlıyoruz.
http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.