22 Nisan 2014 Salı

Kızarmış Hellim ile Kabaklı Ahtapot Carpaccio


Malzemeler :
  • 200 gr ahtapot
  • 1 adet orta boy kabak
  • 50 gr hellim peyniri
  • 20 gr mesculin yeşilliği
  • 10 gr mısır
  • 4 adet çeri domates
Yapılışı :


Ahtapotu önceden yarım haşlayıp streç folyoya sarıyoruz. Dolapta donduruyoruz. Bıçak veya slicer yardımıyla haşlanmış kabağımızı tabağın içine doğrayarak diziyoruz. Üzerine ahtapotumuzu kesip diziyoruz. Ardından, kare kare doğradığımız hellim peynirimizi teflon tavada kızartıp üzerine koyuyoruz. Son olarak da yeşil salata ve mısırımızı ilave ederek, balzamik sos ile servis yapıyoruz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.