Malzemeler :
- 60 gr surumi
- 60 gr mezgit filetosu
- 1 adet salatalık
- 30 gr tereyağı
- 20 gr soya sos
- Karabiber
- 3 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- ½ kırmızı soğan
- ½ limon
- 1 çay kaşığı taze kişniş
- ½ çay kaşığı kimyon
- ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Karabiber
Surumi ve Mezgit filetolarını tavada hafif tereyağında soteliyoruz. Üzerine soya sosu ve karabiber ilave ederek tatlandırıyoruz.
Salsamızı hazırlamak için; domatesleri, biberi, sarımsağı ve soğanı doğruyoruz. Limon suyu, kişniş, kimyon, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi karıştırarak, doğranmış malzemelerin içine döküyoruz.
Tabağımıza salatalığımızı dilimleyerek üzerine balıklarımızı diziyoruz. Domates salsa sosu ile servis yapıyoruz.
http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.