22 Nisan 2014 Salı

Kestane Püresinde Portakal Soslu Ördek


Malzemeler :
  • 4 adet Ördek göğsü
  • 4 adet Portakal
  • 2 su bardağı taze Portakal suyu
  • 3 çorba kaşığı Bal
  • 1 fincan Sirke
  • 1 tatlı kaşığı Nişasta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 500 gr Kestane
  • 2 su bardağı Süt
  • Tuz
  • Karabiber
NOT : Ördek yerine isteğe göre başka bir kümes hayvanı da kullanılabilir.

Yapılışı :


Ördek göğüslerini haşlıyoruz. Daha sonra sirke, 1 kaşık bal ve portakal suyunu karıştırarak, ördeklerin üzerine sürüyoruz ve fırınlıyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz kestaneleri süt ile haşlayarak, püre haline getiriyoruz. Portakal Sos için; bal, tereyağı, portakal suyunu beraber kaynatıp, nişasta ile bağlıyoruz. Tabağımıza kestane püresini koyarak, kızarttığımız ördeklerimizi kesip püre kenarına diziyoruz. Portakal sosunu üzerine koyup, servis ediyoruz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.