Malzemeler :
- 4 adet Ördek göğsü
- 4 adet Portakal
- 2 su bardağı taze Portakal suyu
- 3 çorba kaşığı Bal
- 1 fincan Sirke
- 1 tatlı kaşığı Nişasta
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 500 gr Kestane
- 2 su bardağı Süt
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı :
Ördek göğüslerini haşlıyoruz. Daha sonra sirke, 1 kaşık bal ve portakal suyunu karıştırarak, ördeklerin üzerine sürüyoruz ve fırınlıyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz kestaneleri süt ile haşlayarak, püre haline getiriyoruz. Portakal Sos için; bal, tereyağı, portakal suyunu beraber kaynatıp, nişasta ile bağlıyoruz. Tabağımıza kestane püresini koyarak, kızarttığımız ördeklerimizi kesip püre kenarına diziyoruz. Portakal sosunu üzerine koyup, servis ediyoruz.
http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.