22 Nisan 2014 Salı

Cremme Brulle


Malzemeler :
  • 240 gr. Krema
  • 200 gr. Süt
  • 4 gr. Yaprak Jelatin
  • 40 gr. Toz Şeker
  • 4 adet Yumurta Sarısı
  • 4 gr Toz Vanilya veya yarım çubuk vanilya
Not : Jelatin kullanılmayabilir.

Yapılışı :


Krema ve sütü karıştırılarak bir tencerede kısık ateşte ısıtın. Toz şeker, vanilya ve yumurta sarılarını 2 dakika benmari usulü hafif çırpın. Yaprak jelatini az su koyarak ocakta eritin. Hepsini karıştırın ve kaselere 1-2 cm kalınlığında dökün. 120 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üstüne esmer şeker (toz şeker de olabilir) döküp pürmüzle hafif yakın.

İsteğe göre portakal kabuğu rendesi de ilave edilebilir.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.