22 Nisan 2014 Salı

Kurutulmuş Domates Püresi İle Bilini Yatağında Avokadolu Karides Sotesi


Malzemeler :
  • 16- 20 Adet Orta Boy Karides
  • 1 Adet Avokado
  • 200 gr Kurutulmuş Domates
  • 10 gr Taze Kekik
  • 40 ml Zeytin Yağı
  • 20 ml Su
  • Bir tutam Tuz
  • Bir tutam Karabiber
  • Birkaç adet Fesleğen yaprağı
Bilini Hamuru :
  • 3 adet yumurta (sarısı ve akı ayrı çırpılacak)
  • 250 gr un
  • 20 gr yaş maya
  • 60 gr eritilmiş tereyağı
  • 200 ml süt
  • 5 gr tuz
Bilini Hamurunun Yapılışı :


Yaş mayayı ılık sütte eritip oval bir kaba alıyoruz. Üzerine unu ilave ediyoruz. Tuz ve tereyağını una ilave ediyoruz. Yumurtanın önce sarısını daha sonra beyazını çırparak karışıma ekliyoruz. Hamuru 20 dakika mayalanması için bekletiyoruz. Ilık teflon tavaya kepçe yardımı ile döküyoruz. İki taraflı kızartıyoruz.

Yapılışı :


Önce tabağımıza bilini hamurlarını yerleştiriyoruz. Üzerine blendırda çektiğimiz kurutulmuş domates, zeytin yağı, kekik, fesleğen, tuz, karabiber ve sudan oluşan püremizi bir kalıp yardımıyla koyuyoruz. Teflon tavada (isteğe bağlı hafif yağ ve soya sos ilave ederek) sotelediğimiz karideslerimizi üzerine yerleştiriyoruz. Son olarak da avokado dilimlerimiz ile süslüyoruz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.